Xifaxan zazwyczaj zaczyna działać w ciągu 24–48 godzin od rozpoczęcia leczenia, zwłaszcza w przypadku niewielkiego bakteryjnego przerostu jelit (SIBO).
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/xifaxan/po-jakim-czasie-zaczyna-dzialac-xifaxan
Xifaxan zazwyczaj zaczyna działać w ciągu 24–48 godzin od rozpoczęcia leczenia, zwłaszcza w przypadku niewielkiego bakteryjnego przerostu jelit (SIBO).
Hej! Czy ktoś z Was stosował Xifaxan i zauważył poprawę? Jeśli tak, to po jakim czasie zaczęły działać pierwsze efekty?
Mam jelito drażliwe i uchyłki – w ostrych epizodach ratuje mnie tylko Xifaxan. Długość kuracji bywa różna: czasem trwa 14 dni, innym razem 7 dni, a potem powtarzam po miesiącu i stosuję dodatkowe leki. U mnie Xifaxan działa praktycznie od razu. Mój gastroenterolog wspominał, że można go stosować nawet do 6 kuracji rocznie.
Stosowałam Xifaxan i bardzo mi pomógł. Już po tygodniu widziałam znaczną poprawę, a po zakończeniu pełnej kuracji czułam się świetnie.
Xifaxan naprawdę działa! Brałam go przez 7 dni, po 6 tabletek dziennie, dodatkowo wspomagałam się probiotykiem Sanprobi IBS.
Korzystałam z Xifaxanu i byłam bardzo zadowolona z efektów. Przyjmowałam go przed posiłkami i dzięki temu mogłam spokojnie jeść, bez stresu o nagłą potrzebę wizyty w toalecie. Oczywiście trzymałam się też lekkostrawnej diety, co na pewno wspomogło leczenie.