Nie zaleca się spożywania alkoholu podczas stosowania Ryspolitu, ponieważ może to prowadzić do poważnych interakcji i nasilenia działań niepożądanych.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/ryspolit/czy-ryspolit-uspokaja/
Nie zaleca się spożywania alkoholu podczas stosowania Ryspolitu, ponieważ może to prowadzić do poważnych interakcji i nasilenia działań niepożądanych.
Cześć wszystkim. Mam pytanie do osób, które stosują Ryspolit. Czy zdarzyło się Wam pić alkohol w trakcie leczenia? Jak się po tym czuliście? Mam ważną rodzinną imprezę i nie wiem, czy mogę sobie pozwolić na kieliszek wina. Lek biorę od dwóch miesięcy i czuję się stabilnie. Będę wdzięczna za każdą szczerą odpowiedź. Pozdrawiam!
Też kiedyś zadałam sobie to pytanie i… żałuję, że nie posłuchałam intuicji. Biorę Ryspolit od prawie roku, wcześniej miałam różne inne leki, ale ten akurat najbardziej mi pomaga na te moje stany – schizofrenia paranoidalna, długo by mówić. No i trafiła się urodzinowa impreza mojej siostry – 50 osób, orkiestra, jedzenie, no i oczywiście wódka, jak to w rodzinie.
Wypiłam wtedy dwa kieliszki wódki i powiem Ci – niby nic, ale mnie po prostu zmiotło. Tak jakby mi się cały układ nerwowy rozjechał – zataczałam się, nie mogłam się skupić, jakby świat był oddalony o kilka metrów. Ludzie gadali, śmiali się, a ja czułam się jak za szybą. Do tego potworny ból głowy i rozwalony żołądek przez dwa dni. Mąż mnie odprowadzał do łóżka jakbym miała 3 promile, a serio to były tylko dwa kieliszki…