Saxenda efekty po miesiącu

Po dwóch miesiącach stosowania Saxendy udało mi się schudnąć 9 kg, co uważam za bardzo dobry wynik. Oczywiście efekty mogą się różnić w zależności od organizmu, ale w moim przypadku redukcja masy ciała jest zauważalna i odczuwalna zarówno w wyglądzie, jak i samopoczuciu.

Z tego, co wyczytałam w ulotce i dostępnych materiałach, jeśli po 12 tygodniach leczenia nie uda się schudnąć co najmniej 5% początkowej masy ciała, zaleca się rozważenie przerwania terapii. Mój wynik spełnia ten warunek, więc kontynuuję stosowanie Saxendy i obserwuję dalsze efekty.

Muszę przyznać, że Saxenda rzeczywiście wpływa na apetyt – jem mniejsze porcje, szybciej czuję sytość, a przede wszystkim zniknęły napady głodu i chęć na podjadanie. Nie oznacza to jednak, że można jeść wszystko i nadal chudnąć. Zmieniłam sposób odżywiania, staram się wybierać bardziej wartościowe produkty i unikać przetworzonej żywności.

Pod względem skutków ubocznych miałam lekkie mdłości na początku, ale minęły po kilku dniach. Nie odczuwam innych dolegliwości, ale wiem, że każdy organizm reaguje inaczej.

Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Jak wyglądają Wasze efekty po dwóch miesiącach stosowania?