Tiocolis na noc

Tiocolis można brać na noc — standardowo jest stosowany co 12 godzin, więc typowy układ to dawka wieczorna (na noc) i dawka poranna.

Temat jest powiązany z:https://medyk.online/lek/tiocolis/czy-mozna-stosowac-tiocolis-na-noc/

Biorę Tiocolis na spięty kark i plecy po pracy przy komputerze i zastanawiam się, czy można brać Tiocolis na noc. W dzień jeszcze jakoś ogarniam, ale wieczorem wszystko mnie łapie i czuję się jak deska. Z drugiej strony boję się, że jak wezmę na noc, to rano nie wstanę albo będę jakaś zamulona. Jak to było u Was? Brałyście wieczorem czy raczej unikałyście?

Ja brałam Tiocolis właśnie na noc i powiem Ci, że u mnie to było najlepsze rozwiązanie. W dzień musiałam normalnie funkcjonować, ogarniać dom, zakupy, dzieci, a po tabletce byłam taka lekko „rozlazła”. Wieczorem to już mi w ogóle nie przeszkadzało, bo brałam tabletkę, kąpiel, łóżko i spałam jak kamień. Rano wstawałam w miarę normalnie, a plecy były zdecydowanie luźniejsze niż wcześniej. Koleżanka z pracy też brała na noc, bo mówiła, że po Tiocolis czuje się senna i w dzień nie dawała rady. Więc moim zdaniem na noc jak najbardziej się da, a czasem to nawet lepsza opcja niż męczenie się w ciągu dnia.

U mnie było trochę inaczej, bo brałam rano i wieczorem, ale ta wieczorna dawka była kluczowa. Bez niej budziłam się rano cała połamana, a z nią jednak było czuć różnicę. Na noc Tiocolis brałam bez stresu, bo wiedziałam, że i tak idę spać i nawet jak mnie trochę „przytka”, to mi to nie przeszkadza. Zresztą z tego co gadałam z innymi dziewczynami, wiele osób właśnie wieczorem bierze, żeby mięśnie puściły w nocy. Wiadomo, każdy reaguje inaczej, ale raczej nie słyszałam, żeby ktoś po nocnej tabletce nie mógł rano wstać z łóżka. U mnie to raczej poprawiało poranki niż je pogarszało.