Zahron a tycie

Nie, Zahron nie jest lekiem odchudzającym i nie ma bezpośredniego wpływu na redukcję masy ciała.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/zahron/czy-zahron-powoduje-tycie/

Czy ktoś z was zauważył że po tym leku można przytyć? Trochę się martwię, bo biorę go od około 2 miesięcy na wysoki cholesterol i mam wrażenie że waga mi trochę poszła w górę.

Mam 42 lata, pracuję przy komputerze i wiadomo – ruchu za dużo nie ma. W badaniach wyszedł mi cholesterol ponad normę i lekarz przepisał właśnie Zahron. Ogólnie czuję się normalnie, tylko zauważyłam że w ostatnim czasie przytyłam jakieś 2 kg i zaczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem nie przez lek.

Z drugiej strony wiem też że trochę się rozleniwiłam zimą, mniej spacerów, więcej siedzenia w domu, no i słodycze niestety też się zdarzają. Dlatego już sama nie wiem czy Zahron może powodować tycie, czy raczej ja sobie to tylko wkręcam.

U mnie było trochę podobnie, ale z czasem doszedłem do wniosku że to raczej nie przez lek. Ja też biorę Zahron, już chyba ponad rok, bo cholesterol miałem naprawdę wysoki. Lekarz mnie trochę postraszył że jak nic z tym nie zrobię to za kilka lat mogą być problemy z sercem.

Na początku też miałem wrażenie że waga trochę rośnie, ale jak się tak uczciwie zastanowiłem to wyszło że po prostu zacząłem się mniej ruszać. Praca siedząca, wieczorem serial, czasem coś słodkiego do kawy i kilogramy powoli się zbierają.

Na początku też się bałam różnych skutków ubocznych i czytałam pół internetu. W pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać czy nie tyję przez lek, bo waga zaczęła powoli rosnąć.

Ale jak zaczęłam się temu przyglądać to wyszło że zmienił mi się po prostu tryb życia. Praca z domu, mniej ruchu, częściej coś podjadam między posiłkami. Jak zaczęłam znowu więcej chodzić i trochę pilnować jedzenia to waga się ustabilizowała.