Zirid przed czy po jedzeniu?

Zirid należy brać przed posiłkiem, optymalnie 15–30 minut przed jedzeniem.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/zirid/kiedy-brac-zirid/

Lekarz coś tam mówił, ale w stresie zapomniałam dopytać :neutral_face: Mam problemy z żołądkiem, ciągłe uczucie pełności, jakby jedzenie stało mi w gardle. Biorę Zirid pierwszy raz i nie wiem, czy mam go łyknąć przed obiadem czy dopiero po. Jak Wy to robicie u siebie? I czy w ogóle widzicie różnicę w działaniu?

U mnie zdecydowanie lepiej działał przed jedzeniem. Też miałam takie uczucie, że po paru kęsach jestem już „najedzona”, a potem ciężar na żołądku przez pół dnia. Zaczęłam brać Zirid jakieś 20 minut przed posiłkiem i serio była różnica – jakby żołądek szybciej ruszał do pracy. Jak raz zapomniałam i wzięłam po obiedzie, to efekt był dużo słabszy. Koleżanka z pracy też go brała i mówiła dokładnie to samo, więc coś w tym jest. Wiadomo, każdy organizm inny, ale u mnie przed jedzeniem to był strzał w dziesiątkę.

Ja brałem Zirid przez kilka miesięcy i z mojego doświadczenia najlepiej było jakieś 15–30 minut przed jedzeniem, ale bez spinania się co do minuty. Jak brałem go dokładnie przed pierwszym kęsem, to też było ok. Ważne, żeby nie po jedzeniu, bo wtedy miałem wrażenie, że lek działa słabiej. Znam też osobę, która brała go totalnie nieregularnie i narzekała, że „chyba nie działa” – a jak zaczęła brać przed posiłkiem, to nagle poprawa. Także według mnie timing jednak ma znaczenie, nawet jeśli życie czasem robi swoje :wink: